Fietsen

Een fietstocht is ideaal om lekker uit te waaien. Op de pedalen door de polders, trappen langs het water en toeren door sfeervolle plaatsjes of bruisende steden. En even uitrusten met iets lekkers, terwijl je e-bike oplaadt? Dat doe je bij uitstek bij de ANWB Gastvrij punten. Hier dragen ze fietsers een extra warm hart toe.

't Hooghe Water is zo'n Gastvrij punt. Hier kunt u uitrusten, iets lekkers eten en drinken, naar het toilet en m.b.v. de Fietsservicebox eenvoudige reparaties aan uw fiets zelf uitvoeren en uw elektrische fiets opladen.

Langs het terras loopt een fiets- en voetpad, dat onderdeel is van de fietsroute langs de IJssel. U heeft een adembenemend en uniek uitzicht over de prachtige IJssel en haar mooie oever! Ook de Capelse monumentenroute leidt langs 't Hooghe Water. Zie op deze pagina de fietsroutes van Gouda naar Capelle a/d IJssel en de Capelse monumentenroute.

Met de ANWB Fietsknooppuntenplanner plan je je eigen fietstocht aan de hand van het welbekende knooppuntennetwerk. Je ‘knoopt’ zelf de punten aan elkaar en ziet meteen wat leuke paden zijn en wat de afstand is. In de knooppuntenplanner zie je ook meteen de afstand, dus je kan stoppen of knooppunten verwijderen als de route te lang is.

Daarnaast kunt u gebruik maken van de ANWB Fietsen-app (voor IOS en Android). Vul de provincie in waar je graag op pad wilt en de ideale afstand of duur van je tocht en de app presenteert de routes die aan die eisen voldoen. Er staan meer dan 170 fietsroutes in de app mét de Gastvrijpunten die daarlangs liggen. Fietsers kunnen op het icoon doorklikken naar de detailpagina voor meer informatie over het Gastvrijpunt. In de toekomst wordt de app uitgebreid met een ‘In de buurt-functie’ waarop je als fietser kunt zien wat er ter plekke aanwezig is aan bijvoorbeeld Gastvrij punten, ANWB Gastvrij fietsenwinkels of bezienswaardigheden.
Fietsers hoeven hun ANWB Fietspas niet meer mee te nemen, maar kunnen deze ook laten zien via de ANWB Fietsen-app.

Mocht je met een groep op de fiets komen, dan is reserveren zeker gewenst. Heeft u speciale wensen, neem dan even contact met ons op of vul even het offerte formulier in.