Direct aan de Hollandsche IJssel

In Capelle is genoeg mooie natuur te bekijken en zijn veel fiets-, wandel-, en ruiterpaden zijn aangelegd. Het natuurpad voert u langs prachtige plekken in het Schollebos. Er is een fietsroute van het Schollebos naar recreatiegebied de Rottemeren en fietsroute langs de Hollandsche IJssel van Gouda naar Capelle. Ook de Capelse monumentenroute raden wij u zeker aan. Deze route is ontstaan uit de samenwerking tussen de gemeente Capelle aan den IJssel en de Historische Vereniging Capelle aan den IJssel.

Van Gouda naar Capelle loopt langs de Hollandsche IJssel een bewegwijzerde fietsroute. De in totaal 50 kilometer lange fietsroute kunt u ook in delen fietsen. Langs de route ziet u de mooiste stukken van de historische Hollandsche IJssel. Zo ziet u onder andere de unieke zoetwatergetijde, van nu én van vroeger. De fietskaart kost slechts 3 euro en is verkrijgbaar bij het Informatiecentrum, in de ontvangsthal van het gemeentehuis.

De routes langs de IJssel en de Capelse monumentenroute leiden langs 't Hooghe Water. Bij ons kunt u even uitrusten, iets lekkers eten en drinken en genieten van het mooie uitzicht.

Het ruime terras van 't Hooghe Water is bij mooi weer de beste plek van Capelle! Een adembenemend en uniek uitzicht over de prachtige IJssel en haar mooie oever! Geniet van de schepen, plezierjachten en jetski's die voorbij gaan! Wij bieden ook mogelijkheden om sporten te combineren met eten, drinken of arrangementen. Lees meer....

De routes vindt u hier

Ook in Recreatiegebied Hitland , nog geen 3 km verderop, vindt u vele mogelijkheden voor bewegen en sporten in de natuur.